Choď na obsah Choď na menu
 


Kurz prvej pomoci a Záchrany života pre dobrovoľných hasičov.

V rámci vzdelávania Dobrovoľného hasičského zboru mesta Banská Štiavnica, v priestoroch hasičskej zbrojnice Sládkovičova 15, absolvovali členovia DHZ jedinečný kurz rýchlej reakcie a prvej pomoci. V spolupráci z Asociáciou záchranárov Slovenska, ktorá zabezpečila kvalitnú výuku na resuscitačných figurínach, ako aj ďalšie kvalitne záchranárske pomôcky pre výuku D sa členovia Dobrovoľného hasičského zboru mohli zdokonaliť a oboznámiť s najnovšími poznatkami a prostriedkami pre záchranu života pri požiaroch a iných nepredvídaných udalostí. Kurzu sa zúčastnili: Miroslav Krkoška, Ing. Vladimír Kottila, Jakub Zachar. Miloš Zábudlý, Zdenko Soldán, Vladimír Poprac, Jozef Borský, Júlia Popracová.

Kurzu sa zúčastnili aj členovia DHZ Štefultov.

  • Členovia Dobrovoľného hasičského zboru získali medzinárodne platný certifikát a bohaté skúsenosti. Dovoľte aby som sa v mene výboru poďakoval všetkým zúčastneným príslušníkom Dobrovoľného hasičského zboru mesta Banská Štiavnica a členom zásahového družstva Štefultov ako aj mestu Banská Štiavnica a v neposlednom rade inštruktorom Asociácie záchranárov Slovenska,jej prezidentovi Lubomírovi Janštovi. Kurz ako sme sa mohli presvedčiť pripraví hasičov na riešenie krízových situácii do príchodu RZP. Rieši problematiku úrazov a správnych postupov pri požiaroch, autonehodách, nehodách na ulici, v práci, na športoviskách, v nedostupnom teréne, ako i biologickej nákaze.

Ohľadom na náročnosť kurzu a jeho osobitnú špecifikáciu, ktorou tento kurz sa podľa nášho názoru nedá zrovnať zo žiadnym podobným výcvikom.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.